Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Pep Vila vierde, Hugo Duisters achtste

 

De 9de etappe in de duinen bij Copiapo hebben gelukkig weinig problemen voor Team de Rooy opgeleverd. Pep presteerde zeer goed en kwam als vierde over de finish. “Not bad, is it” aldus de breedlachende Spanjaard. De KAMAZ kanonnen zijn wederom als kogels over de piste gevlogen. Kabirov heeft de leiding van Chagin overgenomen, zo blijven ze stuivertje wisselen. Grote afwezige op dit moment is de Tsjech Loprais en in het bivak komen geluiden binnen dat hij met grote stukken staat en niet verder kan. Een assistentietruck is onderweg om hulp te bieden. Dit betekent vooralsnog dat Pep Vila met zijn bemanning een plaatje op schuift, ze staan voorlopig 6de in het algemeen klassement. 

Ook Hugo heeft het erg goed gedaan, keurig als achtste binnen en weer geen grote problemen met de 520. Het viel Hugo helemaal niet tegen, de duinen gingen heel goed en waren minder moeilijk dan gisteren. Misschien dat het geholpen heeft dat de organisatie de special flink ingekort had, omdat er nogal wat deelnemers binnen moesten komen van etappe 8. Toch gaf Hugo aan dat er nogal wat andere teams problemen hebben en voorlopig nog niet binnen zijn: zo makkelijk was het dus niet. Hugo staat voorlopig 12de in het klassement, maar dat zegt niet zo veel omdat er nog veel trucks binnen moeten komen. Jo Adua is nog niet in het bivak, maar is wel klaar met de special en heeft daar een 13de plaats bemachtigd. Ook dat is een prima prestatie. 

De assistentieploeg heeft tot nu toe een rustige dag gehad, omdat we niet van bivak veranderd zijn, is er wat onderhoud gepleegd en zijn de verschillende trucks netjes gewassen. Er volgt echter wel een drukke avond met allereerst het onderhoud van de 3 trucks. Vervolgens kunnen we direct verder met de lange tocht naar het bivak in Chilecito. Omdat we via de Paso San Francisco de Andes oversteken naar Argentinie, moet de assistentiekaravaan voor 01.00 uur het bivak verlaten hebben. Geen bedrust voor onze monteurs, de chauffeurs krijgen verplichte rust en proberen in de hitte van de Atacamawoestijn in hun ‘2-seconden’ tentjes in slaap te komen. 

Onze rallyteams hebben morgen een lange dag, te beginnen met een verbinding van circa 400 km, dan 176 km special en als afsluiting weer ruim 200 km naar het bivak in Chilecito (West-Argentinie). De special zal plaatsvinden in de duinen van Fiambala, waar het in deze periode van het jaar bloedheet is. Na de verkoeling van het hooggebergte van de Andes kunnen de coureurs dus een hitte-shock verwachten. Vandaag goed rusten en voldoende drinken om morgen fit aan de start te staan, tot dan! 

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*