Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Nico Rosberg kampioen bij overwinning in Brazilië

Mercedes-coureur Nico Rosberg had in theorie al in de Verenigde Staten of in Mexico zijn eerste titel in de Formule 1 veilig kunnen stellen. Dat lukte hem niet doordat teamgenoot Lewis Hamilton in beide gevallen de race won. Rosberg krijgt over twee weken een nieuwe kans in Brazilië. En in tegenstelling tot in Austin en Mexico City heeft hij het nu in eigen hand.

Als Rosberg namelijk triomfeert op Interlagos, dan is het kampioenschap beslist. De Duitser heeft goede papieren. Hij weet wat het is om te winnen in Brazilië, de voorbije twee jaar was hij de sterkste in Sao Paulo. Hamilton daarentegen heeft de Braziliaanse Grand Prix nog nooit op zijn naam weten te schrijven. Dat spreekt in het voordeel van Rosberg.

Aan de andere kant is hij nu twee weekenden op een rij de mindere van de twee Mercedes-rijders geweest. Vooral in Mexico kon hij Hamilton niet bijbenen. Rosberg leek een beetje last te hebben van de spanning en de druk. Als dat zo was, dan zal dat richting Brazilië alleen maar toenemen. Rosberg heeft het in eigen hand, maar hij is er nog lang niet.

De Duitser blikt in deze video terug op de Mexicaanse Grand Prix:

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*