Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Norris wil af van sausage kerbs: "Tijd om te reageren op waarschuwingen"

Veiligheid is een van de belangrijkste onderwerpen van de autosport. Meerdere coureurs beginnen nu te twijfelen aan de veiligheid van één bepaalde kerbstone. De aanleiding voor deze twijfel is een crash in het WEC tijdens de 6 uur van Monza afgelopen weekend. De crash volgde een week na een spraakmakend incident in de Formule 2.

In Monza ging het mis met de Portugese Aston Martin-coureur Henrique Chaves. Hij ging de fout in en werd gelanceerd door een sausage kerb. De wagen sloeg over de kop maar hij kon ongedeerd uitstappen. Een week eerder werd Dennis Hauger in Silverstone gelanceerd door een sausage kerb waardoor hij tegen de Halo van Roy Nissany aanvloog. 

Waarschuwingen

McLaren-coureur Lando Norris hoopt dan ook dat er snel een einde komt aan de beruchte sausage kerbs. De Brit is er in zijn column voor de Britse krant The Telegraph nogal duidelijk over: "In het verleden ben ik wel vaker kritisch geweest op deze verhoogde kerbs. Ik denk dat het tijd is dat we eens gaan reageren op deze waarschuwingen door ze uit onze sport te verwijderen. De crash van Chaves was de tweede in twee weken. Op Silverstone crashte Hauger in de Formule 2 toen hij de kerb raakte."

Wheelie

Norris ziet dat de sausage kerbs voor grote problemen kunnen zorgen met de huidige Formule 1-wagens. Vooralsnog zijn grote incidenten uitgebleven maar Norris wil actie zien: "Nu de Formule 1-wagens lager en stijver zijn dan ooit moeten we actie ondernemen. Als we in deze auto's de kerbs raken, dan rijd je er niet overheen. Je kan zomaar worden gelanceerd. Auto's kunnen wheelies maken en dan op de grond slaan. Dat is heel pijnlijk voor je rug."

Just say no to Sausage kerbs kids…

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*