Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Todt: "Wat ik gedaan heb, maakt mij niet trots, maar gemotiveerd"

Voormalig Ferrari-teambaas en FIA-president Jean Todt was te gast bij Sala Depero, een Italiaans sportfestival. De Fransman werd een uur lang ondervraagd over de huidige gang van zaken bij de Scuderia, maar ook topics over veiligheid en zijn periode bij de Italiaanse renstal kwamen aan bod.

Binotto

Huidig Ferrari-chef Mattia Binotto ligt geruime tijd onder vuur. Todt was eind jaren '90 en begin '00 zeer succesvol met de Scuderia, maar liet zich in eerste instantie niet tot een antwoord ontlokken wat beter moet bij het team uit Maranello.

"Elk tijdperk is anders, ik wil geen advies geven. Het is makkelijk om advies te geven. Het enige dat ik hem kan geven is om vol te houden. En nu doet Ferrari het heel goed. Het lijkt me dat mensen zich dat niet volledig realiseren. Ferrari is weer aan het winnen. Ik denk dat iedereen – nou ja, bijna iedereen – Ferrari graag kampioenschappen ziet winnen, niet slechts een paar races. Dat kunnen we voor volgend jaar wensen, want dit jaar lijkt me niet meer mogelijk." 

Toch kon de 76-jarige het niet laten om indirect zijn analyse te geven over de perikelen bij zijn voormalige werkgever. "Om te winnen heb je op alle niveaus uitmuntendheid nodig. Het is moeilijk om het te bereiken, en nog moeilijker om het vol te houden. Het begint met uitmuntendheid in de details. Als in een bedrijf de telefoon niet wordt opgenomen na tien keer overgaan, is dat geen goed bedrijf Je kunt geen twee fouten hetzelfde maken, als dat gebeurt betekent het dat er iets moet veranderen."

De Fransman zag ook dat de Scuderia steken liet vallen terwijl de wagen de snelste was van het veld. "Ferrari had op een gegeven moment de beste auto in het kampioenschap. Dan heeft het bepaalde kansen gemist, ik denk aan de strategie, een Safety Car die op het verkeerde moment kwam, betrouwbaarheidsproblemen."

"Laat nooit iets aan het toeval over. En als je erin slaagt niets vanzelfsprekend te laten, dan zijn alle ingrediënten aanwezig om kampioen te worden."

Veiligheid

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*