Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Max Verstappen verkozen tot ‘internationaal racecoureur van het jaar’, ook Vettel, Russell en Zhou bekroond

Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen heeft naast zijn tweede opeenvolgende wereldtitel in de Formule 1 nog een prestigieuze prijs binnengesleept, ditmaal van racenieuwsplatform Autosport. De Nederlander werd na een fan-peiling verkozen tot 'Internationaal Racecoureur Van Het Jaar'.

De jaarlijks lopende prijsuitreiking voor s ’werelds beste coureurs was ook in 2022 weer een feit. Voor het tweede jaar achtereen was het Max Verstappen die de Autosport ‘Internationaal Racecoureur Van Het Jaar’ prijs binnenhaalde. De Limburger werd als de winnaar verkozen en liet hiermee medekandidaten Charles Leclerc (Formule 1), Will Power (IndyCar-kampioen 2022) en Stoffel Vandoorne (Formule E-kampioen 2022) achter zich. Racefans waren in de gelegenheid gesteld om op hun favoriete coureur te stemmen; uiteindelijk was het Verstappen die de prijs in ontvangst mocht nemen.

In een videoboodschap als reactie op zijn gewonnen prijs, vertelt Verstappen: "Mijn dank gaat uit naar alle fans die ook dit jaar voor me hebben gestemd. Na een moeizame start van het jaar was het echt een teamprestatie om de situatie om te keren. Alle mensen van het team verdienen een bedankje. Heb een mooie avond en tot op het circuit in 2023."

Naast Verstappen namen ook nog andere bekende autosportnamen een trofee mee naar huis: de RB18 van Red Bull waarmee Verstappen naar vijftien zeges reed was de 'beste internationale raceauto van het jaar', George Russell scoorde de 'moment van het jaar' prijs voor zijn eerste Grand Prix-overwinning in Brazilië en Zhou Guanyu won de 'rookie van het jaar' trofee. Ook deelde Autosport een bijzondere prijs uit aan Roger Penske, oprichter van Team Penkse. (voorheen Penske Racing) De 85-jarige Amerikaan kreeg een eervolle gouden medaille van Autosport; deze prijs wordt alleen uitgegeven aan personen die hun leven lang de motorsport hebben gesteund.

The 2022 International Racing Driver of the Year, presented by @pirelli, is @Max33Verstappen

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*