Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Schumacher in voetsporen van vader: "Ik heb altijd een band gehad met Mercedes"

Zijn nieuwe Mercedes-outfit maar net uit de verpakking, werd Mick Schumacher gelijk ondervraagd door zijn nieuwe werkgever in een online-video. Met de komst van Schumacher treedt de voormalig Haas-coureur in de voetsporen van zijn vader en racelegende Michael Schumacher, die in zijn jeugd en op het einde van zijn F1-carrière voor de renstal uitkwam.

"Het is geweldig nieuws", antwoordde Schumacher op de vraag hoe het voelt om zich bij Mercedes te voegen. "Ik heb altijd een band gehad met het team vanwege mijn familiegeschiedenis, maar ook vanwege mijn tijd in de Formule 3, mijn aanwezigheid daar toen ik jong was en de relatie met Toto Wolff."

De 23-jarige rijder vindt het jammer dat hij niet meer op de grid staat, maar kijkt wel vooruit om mee te werken aan de ontwikkeling van de nieuwe Mercedes. "Ik ben enthousiast. Ik heb de W13 zien veranderen gedurende het seizoen. Er zijn stappen gemaakt in het seizoen van een moeilijk begin naar een racewinnende bolide. Ik ben enthousiast over wat volgend jaar gaat gebeuren en ik wil een heel belangrijk steentje bijdragen. Hopelijk kunnen we vechten om de kampioenschappen."

Schumacher senior reed van 2010 tot en 2012 voor de F1-grootmacht uit Brackley. Na een kort pensioen van enkele jaren, verleidde voormalig teambaas en vertrouweling van de Duitser, Ross Brawn, de zevenvoudig kampioen om weer in te stappen en was daarmee één van de grondleggers voordat de Mercedes-formatie zeer succesvol werd.

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*